Spannend! Je eerste rijles is iets om naar uit te kijken, maar ook iets wat vaak voor klamme handen zorgt. Gelukkig is jouw rijinstructeur er om jou op je gemak te stellen en jouw de eerste succeservaringen te geven. In het begin hoef je je nog geen zorgen te maken om de koppeling, het schakelen en verdere ingewikkelde dingen. De eerste lessen moet je gas geven, sturen, remmen en goed om je heen kijken.

Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent voordat je rijles begint, want het vergt heel veel energie en concentratievermogen van je, zeker in het begin. Daarnaast moet je goede schoenen dragen tijdens het autorijden. Denk hierbij aan sneakers of andere stevige, platte en dichte schoenen. Slippers zijn erg gevaarlijk aangezien je met je slipper onder je pedaal kan blijven hangen.

Het zal je verbazen hoe vaak je behoefte hebt aan een zonnebril als je autorijdt. Vooral in de winter denk je hier niet zo snel aan, maar het is enorm vervelend als die felle zon in jouw ogen schijnt. Daarnaast is het erg gevaarlijk wanneer je niet goed om je heen kunt kijken in de auto. Zorg er daarom voor dat je een zonnebril meeneemt wanneer je auto gaat rijden.

Luister goed naar de instructies en neem deze in acht, jouw rijinstructeur heeft immers al heel veel praktijkervaring. Stel vragen indien je die hebt en zorg ervoor dat je tijdig je theorie haalt, anders kun je niet afrijden.

Heel veel rijplezier!