Verzekeringen zijn bedoeld om jezelf in te dekken tegen eventuele gebeurtenissen. Bepaalde verzekeringen zijn verplicht en andere verzekeringen niet. Het is echter wel aan te raden om alle verzekeringen goed te bekijken, vaak kan je voor een klein bedrag per maand jezelf verzekeren tegen veel voorkomende situaties.

Zorgverzekering

Als je 18 jaar bent moet je een zorgverzekering afsluiten. Je valt namelijk niet meer binnen de polis voor je ouders. Het afsluiten van deze verzekering is verplicht in Nederland. Er zijn verschillende pakketten die je af kunt sluiten. Het basispakket is erg populair onder studenten en jongeren. Dit basispakket is door de overheid bepaald en bij elke verzekeraar hetzelfde.
Lees meer

Reisverzekering

Als je op vakantie gaat wil je je natuurlijk geen zorgen maken over van alles en nog wat. Met een reisverzekering verzeker je de hele vakantie en de spullen die je meeneemt op vakantie. Je hebt twee soorten reisverzekeringen: een kortlopende en een doorlopende.
Lees meer

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade die gemaakt is door jezelf, gezinsleden of door je huisdieren. Zowel lichamelijk letsel en schade aan spullen vallen binnen deze verzekering. Voor iets meer dan €2,00 in de maand heb je al een aansprakelijkheidsverzekering.
Lees meer

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering kun je al je spullen die je in je huis of kamer hebt staan verzekeren. Er zijn drie soorten pakketten bij een inboedelverzekering namelijk: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid. Bij het duurste pakket is de dekkingsgraad het hoogste. De prijzen van deze pakketten variëren van €2,00 tot €4,00.
Lees meer

Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische bijstand bij een verschil. Als je bijvoorbeeld problemen hebt met de verhuurder over je huurcontract, of problemen hebt met een bedrijf dat niet volgens de wet handelt, kun je de rechtsbijstand inschakelen. De verzekeraar zal de situatie dan bekijken en indien mogelijk kosteloos een advocaat voor je inschakelen.
Lees meer

Scooter-en bromfietsverzekering

Als je een scooter of brommer hebt, ben je verplicht om deze WA te verzekeren. Dit komt omdat geen enkele partij die bij een ongeval betrokken is de kosten kan dekken, verzekeraars kunnen dit echter wel! Je hebt drie aparte pakketten binnen deze verzekering, namelijk de: WA, WA + beperkt casco en WA casco (All risk).
Lees meer

Autoverzekering

Net als bij een scooter of brommer moet je jouw auto WA verzekeren. Deze verzekering is verplicht in Nederland. Deze verzekering is bedoeld om de kosten bij een ongeval te dekken. Deze kosten kunnen namelijk zo hoog oplopen dat geen enkele partij deze kosten kan dekken, behalve de verzekeringsmaatschappij. Net als bij de scooter-en bromfietsverzekering heb je verschillende pakketten, namelijk de: WA, WA+beperkt casco en de WA casco (All risk)
Lees meer

Uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering is niet een verzekering waar je direct aan denkt als je met verzekeringen bezig bent. Toch is het belangrijk om naar deze verzekering te kijken. Een uitvaart kost al gauw duizenden euro’s, het is dus slim om hier een aparte verzekering voor af te sluiten. Voor €2,00 per maand heb je al een uitvaartverzekering.
Lees meer