Zorg dat je niets vergeet, bekijk de checklist! Checklist

Welke datingsites zijn het meest geschikt voor 18-jarigen en studenten?

Hoewel de meeste 18-jarige studenten die op kamers wonen genoeg single leeftijdsgenoten tegenkomen in de kroeg of bij de studentenvereniging, zijn er ook veel schoolverlaters die hun date liever via het internet scoren. Veel datingsites accepteren geen leden jonger dan 18 jaar, dus op het moment dat je dan achttien wordt gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open.

Natuurlijk, bij de studievereniging of in een van de vele studentencafes vind je vast wel leuke mensen om mee te flirten, maar of hier ook een stabiele relatie uit ontstaat? Voor die studenten die graag een echte date willen zijn er natuurlijk datingsites. Maar welke datingsites zijn nu het meest geschikt voor studenten? Er is een aantal sites dat we kunnen aanbevelen, maar pas op: er zijn ook relatiesites bij waar je je blauw betaalt, en daar zit je als student met een krappe beurs natuurlijk niet op te wachten.

Goede relatiesites voor 18-jarige studenten

Als studerende kom je al gauw uit bij een datingsite voor hoger opgeleiden, als we er tenminste van uitgaan dat je het prettig vindt om een relatie te hebben et iemand die ook slim is, of in dezelfde levensfase zit. Studenten begrijpen elkaar nu eenmaal beter. In Nederland zijn vier datingsites voor HBO en WO singles: te weten Match4me.nl, e-Matching.nl, Parship en eDarling. Ook heb je het meer op Europa georiƫnteerde studentdating.eu; vooral leuk als je een buitenlandse student of studente wilt daten. Helaas is de site wat verouderd en zijn er niet heel veel mensen lid. Studentdating raden we daarom af.

Ook Parship en eDarling vinden we minder geschikte datingsites voor de student. Belangrijkste nadeel: ze zijn duur. En met duur bedoelen we ook echt duur; niet geschikt voor de smalle beurs van de student. Daarbij zijn de leden hier doorgaans wat ouder dan bij bijvoorbeeld e-Matching en Match4me. Ook kun je hier niet zelf door profielen bladeren maar krijg je singles voorgesteld. Wij denken dat slimme jongeren die internet gewend zijn prima zelf in staat zijn te selecteren welke vrijgezellen wel of minder geschikt zijn. Als 18-jarige heb je sowieso niet zo veel op Parship te zoeken; daar zitten vooral oudere vrijgezellen.

Voor studenten die net op kamers zijn gegaan zijn e-Matching, Match4me en wellicht ook Lexa (al vind je hier ook erg veel lageropgeleiden) erg geschikt. Wat andere studenten van deze datingsites vinden i te lezen op deze site. e-Matching en Match4me zijn niet zo duur, je date er al rond een tientje per maand. Dat is een paar biertjes minder in de week; maar dat is het vinden van een leuke date toch wel waard?

Welke datingsite vinden 18-jarigen het meest geschikt voor hun leeftijdscategorie? Feedback van onze lezers wordt zeer gewaardeerd.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *