Zorg dat je niets vergeet, bekijk de checklist! Checklist

DigiD aanvragen

digid-logoAls je een digitale aanvraag wilt indienen heb je een DigiD account nodig. DigiD is een online legitimatiebewijs waaraan de overheid kan zien of ze met de juiste persoon te maken heeft.

Zorg ervoor dat je een legitimatiebewijs en een mobiele telefoon bij je hebt tijdens de aanvraag, dan gaat het aanvragen van je DigiD een stuk sneller!

Om een DigiD aan te vragen moet je de volgende stappen volgen:

1. Ga naar www.digid.nl
Je komt op de homepage van DigiD terecht. Klik op de ‘Aanvragen’ knop. Je wordt nu doorgelinkt naar het aanvraagformulier van DigiD.

2. Vul je persoonsgegevens in
Je moet je BSN (BurgersServiceNummer), geboortedatum, postcode en huisnummer invullen. Klik op volgende en vul de overige invoervelden in. In de laatste stap moet je een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

3. Aangevraagd
Je hebt je DigiD aangevraagd! Over 5 dagen ontvang je per post een brief met een activeringscode. Met deze activeringscode kan je jouw DigiD account activeren.

Tip: Bewaar jouw inloggegevens op een veilige plek en geef nooit jouw wachtwoord aan iemand anders. De belangrijkste zaken worden met behulp van DigiD geregeld en daardoor worden inloggegevens graag misbruikt. Daarnaast is het opnieuw aanvragen van inloggegevens is erg ingewikkeld, dus wees zuinig op jouw gebruikersnaam en wachtwoord.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *